top of page
Search

Mijn missie? Een REBIRTH OF BIRTH

Met de #REBIRTHOFBIRTH blog wil ik als geboortefotograaf door middel van beelden, onderzoek en (persoonlijke) verhalen een andere visie op geboorte creëren. Waarom? Omdat we vergeten zijn wat geboorte in de kern is: het meest natuurlijke wonder. En de consequenties hiervan zijn groots...Een REBIRTH OF BIRTH dus. Oftewel, een herleving van wat geboorte in de kern is: het meest natuurlijke wonder. Dit lijken we namelijk compleet uit het oog verloren te zijn. We zijn in onze Westerse maatschappij zo bezig met risicobeperking, processen meetbaar maken en technologisering dat we vergeten zijn dat geboorte een belangrijke 'rite of passage' is. De ingrijpende transitie van vrouw naar moeder. En bovenal: een natuurlijk proces van het vrouwelijk lichaam. We zijn echter het vertrouwen hierin en de natuur verloren. Dit heeft als gevolg dat er veel te veel vrouwen zijn die een baring als traumatisch ervaren* en het aantal interventies, in de vorm van keizersnedes bijvoorbeeld, in hoog tempo toenemen. Zo las ik zelfs in een krantenartikel van verloskundige Leah Hazard dat vrouwen in Brazilië een keizersnede verkiezen boven een natuurlijke bevalling, omdat ze anders vaak ruw en respectloos behandeld worden...


*Je leest hier meer over in mijn vorige blog: Een traumatische bevalling: 'Maar je baby is toch gezond?!'


Beelden zeggen meer dan duizend woorden

Dit kan zo niet langer. Daarom wil ik daar verandering in brengen. Voornamelijk door beelden te maken van jou tijdens jouw zwangerschap, baring en kraamtijd met jou in de hoofdrol. Beelden zeggen immers meer dan duizend woorden. Geboorte op die manier normaliseren en vrouwen het vertrouwen in hun lichaam teruggeven geeft mij ontzettend veel voldoening. Een eigen expositie is uiteindelijk dan ook een grote droom (iets met manifesteren...). En dit daarbij versterken door mijn visie, onderzoek en andervrouws verhalen te delen, door middel van deze blog bijvoorbeeld. Mijn blogs zijn dan ook een combinatie van wetenschappelijk onderzoek, eigen en andere ervaringen, kennis en mijn overtuiging: als we geboorte normaliseren, creëren we vertrouwen in de natuur. Als we vrouwen centraliseren, creëren we gelijkwaardigheid. En dat is nodig voor een gezonde, gebalanceerde wereld.


Kortom, ik denk dat er een bepaalde balans teruggevonden moet worden (mijn logo is dan ook niet voor niets het yin-yang teken). Een baring is namelijk nog altijd anders dan een operatie of ziekte. Jouw lichaam is hiervoor gemaakt. Medische hulp en interventies hoeven er alleen te zijn als het nodig of gewenst is, niet standaard. Bovendien is het een ervaring die je jouw hele leven meeneemt. Die je kan breken en kleineren, of helen en bekrachtigen. En ik wil ervoor zorgen dat voor elke vrouw het laatste geldt.


Benieuwd geworden naar de pakketten die ik aanbied? Kijk bij pakketten en prijzen voor meer informatie. Kom je er niet helemaal uit? Ik sta altijd open om de opties te bespreken en/of vrijblijvend kennis te maken.


79 views0 comments

Comments


bottom of page